Een gezond gebit
Een gezonde frisse mond is belangrijk om onbezorgd te kunnen lachen en probleemloos te eten. In de mond kunnen een aantal problemen ontstaan zoals gaatjes, ontstoken en teruggetrokken tandvlees, gevoelige tanden bij warm en koud, verkleuringen, een droge mond en een slechte adem.

Veel van dit soort problemen zijn te voorkomen door goed voor je gebit te zorgen. Met de juiste tips en adviezen passend bij uw gebit kunnen we samen zorgen voor een gezond en stralend gebit!


Een goede mondverzorging
Door zelf goed en met voldoende aandacht  je gebit te verzorgen kun je een hoop problemen in de mond voorkomen. Door twee keer per dag je tanden te poetsen  met een fluoridehoudende tandpasta voorkom je gaatjes en ontstoken tandvlees. Alleen tandenpoetsen is niet voldoende om alle bacteriën uit de mond te verwijderen. Ook tussen de tanden en kiezen kunnen bacteriën zich ophopen. Door aanvullend flossdraad, tandenstokers of ragers te gebruiken  tussen de tanden en kiezen zorgt u voor een schone, frisse en gezonde mond.


Een gezond eetpatroon
Wist je dat jouw levensstijl en voeding een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van je mond? Voeding met veel suikers (zoals: frisdrank, vruchtensappen, koek en snoep) en het aantal momenten dat je eet  hebben een negatieve effect op de mond en kunnen het tandglazuur aantasten. Probeer daarom het aantal eetmomenten per dag te houden op maximaal zeven: drie hoofdmaaltijden en vier tussendoortjes. Zo krijgt je gebit tussen de maaltijden door voldoende tijd om te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.


Medicijnen
Medicijnen kunnen van invloed zijn op je gebit. Zo zijn er medicijnen die de productie van speeksel afremmen. Speeksel heeft een belangrijke, reinigende  functie in de mond. Het zorgt ervoor dat je mond tussen eetmomenten door (er wordt immers zuur geproduceerd door de bacteriën) wordt geneutraliseerd. Kauwen op suikervrije kauwgom kan helpen de speekselproductie te stimuleren. Er bestaan ook mondspoelingen die je mond extra bevochtigen, mocht je een droge mond ervaren.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Wanneer u een afspraak wilt maken of een vraag heeft dan kunt u het contactformulier op deze pagina invullen. Na ontvangst van uw bericht neem ik telefonisch of via e-mail contact met u op voor het inplannen van een afspraak of om uw vraag te beantwoorden.


Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht.


  Dhr.Mevr.

  Voor- en achternaam*

  Telefoonnummer

  Email*

  Onderwerp

  Uw bericht*

  Voorkeursdag

  Voorkeurstijdstip

     Openingstijden


  Dinsdag
  08:00 – 12:00
  Woensdag
  08:00 – 17:00
  Donderdag
  18:30 – 21:00
  Zaterdag
  08:00 – 15:00

  Contactgegevens


  06- 40 54 28 17

  info@mondzorgmensink.nl

  Copyright by Mondzorg Mensink 2021. All rights reserved.

  Privacy en cookies

  De website van Mondzorg Mensink maakt gebruik van cookies voor analyse en advertenties. Door verder te gaan op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan.